Kirjaston asiakkaiden käytössä olevan Reuter-uutispäätteen käyttöliittymä uudistui toukokuussa. Windows-pohjaiseksi. Aiempaa selkeämpi ulkoasu sekä monet uudet toiminnot helpottavat päätteen käyttöä. Taloustiedon analyysimahdollisuudet monipuolistuvat. Lisäksi Reutersin uutisarkistoa raotetaan myös toimituksen ulkopuolisten asiakkaiden käyttöön.
Reutersin uutispääte saatiin kirjastoon asiakaskäyttöön syksyllä 1993. Se on suoraan yhteydessä kansainväliseen verkkoon, joka välittää tuoreimmat Reutersin uutiset sekä taloustiedot maapallon eri puolilta. Esimerkiksi Helsingin arvopaperipörssin tapahtumat tai valuuttojen kurssien muutokset ovat reaaliaikaisesti nähtävissä. Erillinen grafiikkaohjelma mahdollistaa taloustapahtumien pitkän ajan aikasarjojen tutkimisen. Laajat Reutersin omien toimittajien tekemät yhteenvetoartikkelit antavat erinomaista taustatietoa monilta talouden aloilta. Pääte kertoo tarvittaessa myös vaikka Japanin viimeisimmän sumopainikilpailun tulokset.
Uusi käyttöliittymä näyttää tavalliselta Windows-ohjelmalta painikeriveineen. Toimintovalikot on koottu aiempaa loogisemmaksi kokonaisuudeksi. Help-toimintoa on parannettu kauttaaltaan. Uutta siinä ovat omassa pikkuikkunassaan näkyvät "vinkkikortit", jotka auttavat kokonaisten toimenpidesarjojen tekemisessä. Tiedon siirto muihin Reuter- ja Windows-ohjelmiin on kehittynyt.
Reutersin elektronisen uutisarkiston käyttömahdollisuus laajentaa valtavasti käytössä olevan tietomateriaalin määrää. Tähän asti päätteeltä on nähnyt vain viimeisen 24 tunnin aikana välitetyt uutiset. Uudessa versiossa päästään hakuohjelman avulla etsimään tietoa yli vuodenkin vanhoista tapahtumista.
Päätteen käyttöä tukee The Association of Reuter Terminal Users'n kustantama Arte Magazine, joka on nyt saatavana kirjaston lehtilukusalissa. Lehti keskittyy Reutersin taloustiedosta välittämään materiaaliin. Mukana on muun muassa haastatteluja, uusien analyysiohjelmien esittelyjä sekä vinkkipalstoja.
Reuters-pääte löytyy kirjastosta Teemu- ja Tenttu-yleisöpäätteiden vierestä toisesta kerroksesta. Päätteen käytöstä voi tiedustella lainaustoimistosta tai päivystävältä informaatikolta.